top of page

Koloni 9

 

Målgruppe

Koloni 9 har eksisteret siden januar 2010. Koloni 9 er en koloni for børn og unge med ADHD,Tourettes syndrom, og autismespektrumforstyrrelser. Drengene kan begynde fra de er 6 år og blive til de er 23 år. De fleste starter når de er mellem 6 og 12 år og bliver ind til de evt. skal på efterskole eller andet senere i livet. 


På Koloni arbejder vi overordnet med en anerkendende, resurseorienteret og relations pædagogisk tilgang, samt ud fra principperne for Low Arousal. Det er de samme voksne, som er sammen med de samme børn hver Koloniweekend, hvilket understøtter vores pædagogiske tilgang og smitter positivt af på grupperne.

Året på Koloni 9
Koloni 9 afholder koloniweekend på Sofielyst to gange om måneden i de lige weekender, og derudover holder kolonien vinterferie (Hvert andet år i uge 7, hvert andet år i uge 8) og sommerferie på 2 X 10 dage. På koloniferierne har vi både mulighed for at komme i vores hyggelige sommerhus
ved Gudmindrup og tage på vores flotte ødegård i Sverige, som er meget populært.
 
Weekenderne på Koloni 9
På Koloni 9 går vi meget op i trygge rammer, tydelighed og genkendelighed, traditioner og en masse glade børn. Vi sætter stor pris på at være et fællesskab, men for os, behøver et fællesskab ikke betyde at man skal lave det samme hele tiden og da vi altid er 3 voksne til at varetage forskellige aktiviteter og interesser, laver vi også mange forskellige ting, når vi er på Sofielyst. Vi arbejder både i værksted, spiller fodbold, køre Mooncar ræs i hallen, spiller brætspil, gamer PlayStation, laver dejlig, hjemmelavet mad og så er der selvfølgelig også mulighed for ro og afslapning, når behovet er der. Mest af alt, er det fantasien der sætter grænserne hos os. Yderligere kendetegner Koloni 9 sig også ved, at vi ofte er på ture ud af huset, hvor vi både får
muligheden for at opleve nye og spændende ting, men da vi også godt kan lide traditioner og ”de gode fælles fortællinger”, gentager vi også mange succesrige aktiviteter fra år til år. Af aktiviteter ud af huset, kan bl.a. nævnes: Udflugter til svømmehallen, friluftsliv med fiskeri, bål og snobrød i naturrige omgivelser, Sommerland Sj., restaurantbesøg og meget mere. Selvom vi bruger meget tid ude, sørger vi altid for at være hjemme, tids nok til at vi kan lave et dejligt, hjemmelavet aftensmåltid, som vi kan nyde i gode og velkendte rammer.


Jeppe Christensen:

Jeppe er afdelings på koloni 9 og har været det siden oktober 2015. Jeppe har også været afdelingsleder på koloni 8, og startede ud som medhjælper på koloni. Dette giver efterhånden Jeppe et par koloni-år på bagen, som er med til at styrke Jeppes arbejde med drengene på koloni. Jeppe er uddannet lærer, men arbejder som fuldtidskolonist. Han arbejder hårdt for at planlægge aktiviteterne til en weekend, så drengene på koloni, både får mulighed for at hygge sig i de rammer som koloni tilbyder, men så drengene også får oplevelser, som ligger ud over det sædvanlige. Jeppe elsker at komme på koloni og glæder sig altid til næste weekend!

Stig Hartmann:

Stig har været på Koloni 9 siden februar 2020. Stig elsker mekanik, teknik og biler. Han både ved en masse om hvordan de kører, men han kan næsten også samle dem selv. Der findes ikke mange ting som Stig ikke kan svare på, hvis det handler om biler. På Koloni er han også ansvarlig for vores seje fjernstyrede biler, så de altid er klar til en hurtig tur i hallen. Når Stig ikke snakker om biler, er det muligvis fordi han har travlt med et nyt byggeprojekt sammen med nogle af drengene ovre i vores værksted. Han elsker nemlig også at bygge i træ og kan bygge alt fra våben til mere praktiske ting i træ.

 

Bent Frederiksen:

Bent var ellers gået på pension fra sit mangeårige job som lærer. Han ville bruge sin tid på at cykle, løbe og spille fodbold, men han fandt hurtigt ud af, at han også gerne ville gøre det sammen med Koloni. Siden Februar 2020, har Bent været klar på boldspil, gemmeleg og sjove historier. Så laver han også utrolig lækker mad, hvilket vi elsker på Koloni 9. Bent har masser af humor, og han kommer én weekend om måneden, hvor han altid har nye sjove historier med sig, som han elsker at dele ud af.

Mikkel Hansen 
 

Afd.leder Jeppe Christensen

Mail : jepkoloni@gmail.com

Tlf : 30298871

bottom of page