top of page

 

Koloni 5
 

Koloni 5 åbnede dørene for første gang i år 2006, da behovet for koloni til børn og unge med diagnoser inden for ADHD, Tourette og autismespektrum forstyrrelser blev ved med at stige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koloni har en tradition for, at drengene bliver i rigtig mange år og Koloni 5 er ingen undtagelse. Vi har unge som har været her næsten lige fra starten blandet med nye ansigter, hvilket giver en god dynamik i gruppen.
 

På Koloni arbejder vi anerkendende, resurseorienteret og relations pædagogisk, samt ud fra
principperne for Low Arousal. Det er de samme voksne, som er sammen med de samme børn hver Koloniweekend, hvilket understøtter vores pædagogiske tilgang og smitter positivt af på grupperne.

 

Målgruppe
Koloni 5 er en koloni for børn og unge med ADHD, Tourettes syndrom, og autismespektrum
forstyrrelser. Drengene kan starte fra de er 6 år og blive til de er 23 år. De fleste starter når de er mellem 6 og 12 år og bliver ind til de evt. skal på efterskole eller andet senere i livet.

 

Koloni 5 - vores weekender
 

Vi holder Koloni weekend på Sofielyst i de Lige uger, og derudover holder vi ferie på vores dejlige
ødegård Börsebo i Sverige om sommeren og i sommerhus på Djursland i efterårsferien.
Koloni 5 er en Koloni i fuld bevægelse og det afspejler sig i de aktiviteter vi laver. Det kan være alt lige fra BMX, flyve med drage, bygge huler i skoven, gå/løbe turer, tage i svømmehal og spille fodbold.

 

Men der bliver selvfølgelig også tid til ”hygge”, som er et af grundelementerne på Koloni 5. Dette gør vi bl.a. over vores hjemmelavede økologiske mad, eller ved at tegne, male, bygge drager, eller slapper af foran tv’et, ved spillemaskinen, over en god bog eller ved at tage i biografen.
 

Koloni 5 er med andre ord, et sted hvor der er plads til alle og hvor vi ser hinandens forskellighed som en styrke. Vi bestræber os imod, at koloni 5 skal være et fristed og en drømmefabrik for vores kolonister.
 

 

Voksne tilknyttet Koloni 5
 

Bjørn:
Bjørn har været tilknyttet som pædagog på koloni 5 siden 2016. Bjørn er uddannet pædagog, men er samtidig en gøgler af natur og har i mange år lavet teater og skuespil. Bl.a. kan Bjørn lave næsten al fysisk aktivitet, lige fra kampsport til yoga, fodbold, klatring og rulleskøjter.
Derudover er teaterlege et stort hit blandt ham og drengene.

 

Mette:
Mette har været tilknyttet koloni 5 som pædagogisk madmor siden 2008. Mette har ansvaret for
kosten/køkkenet på koloni 5, og ud over det deltager hun også i det pædagogiske arbejde. Mette ved alt om naturen og har man brug for lidt ro eller bare har lyst til at gå en tur i skoven, så er Mette altid frisk. Derudover laver Mette fantastisk mad, som både børn og voksne på koloni 5 virkelig nyder godt af.


Kaspar:
Kaspar er tilknyttet Koloni 5 fra januar 2024. Han har overtaget afdelingslederrollen fra Magnus, som har været tilknyttet Koloni 5 siden 2006. Som afdelingsleder har Kaspar det overordnede ansvar for den pædagogiske linje, der bliver kørt på Koloni 5. Derudover deltager han på lige fod med Mette og Bjørn i det praktiske arbejde - både i forhold til aktiviteter i køkkenet og med kolonisterne.

Kaspar er uddannet friskolelærer fra Seminariet for Kunst og Håndværk. Han elsker at spille bold, lave friluftsaktiviteter og at bygge. Alle sammen aktiviteter som er en integreret del af den pædagogiske linje på Koloni 5. 

20231030_141556.jpg

Afdelingsleder Kaspar Borgaard Jørgensen

Tlf 7179 8204

Mail : kbkoloni@gmail.com

bottom of page