top of page

 

Koloni 1

 

Koloni 1 startede helt tilbage i år 2000, målet var dengang, ganske simpelt, at skabe nogle spændende rammer for vores Kolonister hver anden weekend og ferier, med vægt på venskaber, hygge, sjove aktiviteter, ro, dejlig mad, godt humør og røde kinder.

Disse tanker har vi holdt fast ved lige siden. Vi tager udgangspunkt i en weekend i hjemlige og professionelle rammer,  hvor det fælles mål er; at have det godt, og kunne koble helt af, gøre det vi har lyst til og udvikle os - sammen med hinanden.

 

Målgruppe
Koloni 1 er en koloni for børn og unge med ADHD, Tourettes syndrom, og autismespektrum forstyrrelser. Pt. er der 10 søde kolonister i alderen 10-18 år og 4 voksne. På kolonien har vi udelukkende drenge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weekender med venner, natur, nye oplevelser og hyggestunder

 

Koloni 1 holder i weekenderne til på Sofielyst, i Ugerløse, som er Kolonis skønne firelængede gård med alt fra bordtennis og bordfodbold til racerhal, mountainbikebane og computer- og biografrum.

Vi er en aktiv koloni, som altid har et nyt mål i sigte, når det handler om fede naturoplevelser. Vi elsker bålhygge, kanosejlads, gode gåture og at tage madpakken med ud i det fri. 

Dette får vi især en masse tid til på vores sommertur til ødegården Börsebo i Sverige, som ligger i det smukke Småland. I efterårsferien får vi lov at låne Kolonis lækre pigehus. 

Indenfor har vi hylderne fyldt med brætspil og læsestof og der er masser af plads til ro og hygge foran pejsen, i massagestolen eller lidt ekstra motion i det indendørs idrætsrum. 

På Koloni 1 er maden i højsædet. Vi elsker god, hjemmelavet mad og går op i økologi og hvad vi selv kan så i vores urtehaver. Alle kolonister er medskabende i køkkenet og vi hjælper til på skift, så køkkenet er altid fuld af sjov og godt humør – og duften af lækker mad!

 

Som dreng på Koloni 1 vil du altid opleve forudsigelighed og trygge rammer, men også nye og spændende ting, som ikke sker hver dag. 

Har du en idé til, hvor vi skal hen på næste gåtur, eller hvad vi skal putte på brunch-menuen, så glæder vi os altid til at høre det! 

På koloni respekterer og hjælper vi hinanden på trods af vores forskelligheder og udfordringer, ligeledes lægger vi vægt på høflighed og sobert sprog.
På Koloni 1 kan vi godt lide faste rammer og forudsigelighed, men har ikke noget imod at blive overrasket med en stor is, eller en hjemmebagt kage i ny og næ.

 

 

Thomas Hansen
Thomas er 48 år og Koloni 1’s største legebarn. Thomas er uddannet social/specialpædagog fra Københavns Professionshøjskole og har over 16 års erfaring indenfor faget – hvoraf de sidste 8 af disse er hos Koloni. Thomas er desuden faglært skovarbejder og er derigennem blevet bidt af en gal friluftsmand. Skal der sejles i kano, soves i telt eller steges skumfiduser på bål, så er Thomas altid klar. Derudover har Thomas altid en røverhistorie at fortælle eller et par opmuntrende ord, hvis noget skulle gå dig på. Hos Thomas er der altid plads til en dårlig vits eller en snak om hvad som helst.    

suppe.jpg

                                                                      Afd. Thomas Hansen (Suppe)

                                                                      Tlf : 61428832

                                                                      Mail :tnhkoloni@gmail.com

bottom of page